Curacao

Curacao Informatie

Curacao informatie

Gaat u op reis naar Curacao dan is het prettig als u op de hoogte bent van de belangrijke informatie en reisinformatie, zoals telefoonnummers, het tijdsverschil, de vliegtijd, de munteenheid, het voltage etc.

 

 

Bellen en gebeld worden op Curacao

Om naar Curacao te bellen gebruikt u eerst het landnummer +599 of 00599.

Om van Curacao naar Nederland te bellen gebruikt u eerst het landnummer van Nederland +31.

Belangrijke telefoonummers op Curacao

Politie 911
Brandweer 911
Ambulance 912
Kustwacht 913

Wegenwacht 9247

Betalen op Curacao

Op Curacao wordt betaald met de Antilliaanse gulden.

www.wisselkoers.nl/antilliaanse_gulden

Tijd op Curacao

Curacao ligt in de tijdzone UTC-4. In de winterijd is het op Curacao 5 uur vroeger en in de zomertijd 6 uur vroeger dan in Nederland.

Taal Curacao

Nederlands, Engels en Papiaments zijn de officiële talen van het eiland, maar er wordt ook veel Spaans gesproken.

Voltage

De netspanning op Curaçao is 110-130V/50Hz. Sommige hotels hebben echter 220V netspanning. Op Curacao worden verschillende wandcontactdozen gebruikt. Een reisstekker kunt u vinden op www.conrad.nl

Leidingwater Curacao

Het leidingwater op Curacao is schoon en u kunt het gewoon drinken.

Vlag Curacao

Curacao informatie - vlag CuracaoIn 1981 werd een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerpen van de vlag. Uit 1782 inzendingen werd deze vlag gekozen. Blauw staat voor de trouw van het Curacaose volk. Het bovenste blauwe vlak representeert de blauwe lucht en het onderste vlak de zee. De gele streep staat voor de vrolijkheid op Curacao en voor de zon. De grootste ster staat voor Curacao en de kleinste ster voor het eilandje Klein Curacao. 

Inentingen, ziektes en voorzorgsmaatregelen

Voor uw reis naar Curacao zijn geen specifieke inentingen noodzakelijk. 

Dengue Curacao

Op Curacao komt dengue voor. Dengue, ook wel knokkelkoorts genoemd, is een besmettelijke tropische ziekte die wordt veroorzaakt door het denguevirus. Duengue wordt ook overgebracht door muggen.
Meer informatie hierover vindt u op: wikipedia.org/wiki/Dengue
Probeer ervoor te zorgen dat u zo weinig mogelijk gestoken kunt worden. Dat is des te belangrijker als u al eens dengue hebt gehad:
- Bedek uw huid zoveel mogelijk wanneer u op plekken bent waar het windstil is en veel muggen zijn. De dengue mug steekt overdag.
- Smeer onbedekte huid in met een antimuggenmiddel waar DEET in zit. drogisterij.net
Er is geen vaccin tegen dengue.

Reizigersdiarree

Doordat er op Curacao bacteriën aanwezig zijn waar wij niet aan gewend zijn is er een kans dat u in de eerste weken van uw vakantie diarree krijgt. Dit wordt ook wel reizigersdiarree genoemd.
- Let op een goede persoonlijke hygiëne. Was regelmatig uw handen (vooral na toiletbezoek, voor het koken en voor het eten)
- Eet goed gekookte/verhitte voeding. Vermijd rauw voedsel, ongepasteuriseerd voedsel en buffetten.
Behandeling:
- Drink voldoende water om het vochtgehalte van uw lichaam op pijl te houden.
- Gebruik diarreeremmers.
Bij uw apotheek of drogist kunt u reispakketjes kopen, zo gaat u goed voorbereid op reis naar Curacao. Denkt u aan pleisters, diarreeremmers, pijnstillers, oordopjes etc. Bij uw apotheek zullen ze u graag adviseren. Of kijkt u op Dokteronline.com

Insecten en andere dieren op Curacao

Door het warme klimaat op Curacao zijn er veel insecten aanwezig.

Kakkerlakken: Kakkerlakken zijn snel en veel mensen zijn er daarom bang voor. Ze leveren geen direct gevaar op. Kakkerlakken bijten en steken niet. Bij grote kakkerlak-plagen moet er wel gelet worden op goede hygiëne van de omgeving, omdat kakkerlakken bacteriën kunnen verspreiden.

Muggen: Muggen kunnen vervelende jeukbulten veroorzaken en in sommige gevallen ook ziektes overbrengen zoals u hierboven kunt lezen. Bedek uw huid zoveel mogelijk wanneer u op plekken bent waar het windstil is en waar veel muggen zijn. Smeer onbedekte huid in met een antimuggenmiddel waar DEET in zit.

Andere dieren:

Schorpioenen: In sommige gebieden op Curacao komen schorpioenen voor in de natuur. Over het algemeen zult u deze weinig tegenkomen om uw hotel of appartementencomplex. De steken van deze schorpioenen zijn niet gevaarlijk voor mensen, maar wanneer de reactie op de steek te heftig wordt is het aan te raden om een dokter te raadplegen.

Hagedissen en leguanen: Op Curacao komt men veel hagadissen en leguanen tegen. Beide zien er voor veel mensen eng uit, maar zijn niet gevaarlijk zolang ze niet in het nauw worden gedreven.

Reistijd naar Curacao

De afstand tussen Nederland (Schiphol) en de luchthaven Curacao International Airport (bij Willemstad) is bijna 8000km. De vliegduur naar Curacao bedraagt ongeveer 10 à 11 uur.

Reisdocumenten voor Curacao

Voor het reizen naar Curacao heeft u een paspoort nodig dat nog tenminste 3 maanden geldig is.

Een auto huren in Curacao

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs indien u een auto wilt huren in Curacao. Let op: Bij het huren van een auto wordt u meestal verzocht te betalen met een creditcard, zoals Mastercard of Visa. Kijk ook op onze pagina 'Auto huren Curacao' om een goedkope huurauto in Curacao te vinden.

Meer informatie Curacao

Kijk voor meer reisinformatie over Curacao op: www.landenkompas.nl

Was deze informatie nuttig?
(2 votes, average 5.00 out of 5)
Curacao Informatie5.00 out of 51 based on 2 voters.


Curacao Vakantie - TUI Curacao vakantie - Kras 

Curacao Vakantie - WTC Curacao vakantie - Vakantiexperts 

Curacao Vakantie - Fox Curacao Vakantie - Vakantiediscounter 

Curacao Vakantie - Vakantiestunt

Chogogo Resort 

Chogogo resort

Chogogo Beach Resort
Curacao

Lions Dive

Lions Dive

Lions Dive & Beach Resort

Curacao

Papagayo

Papagayo

Papagayo Beach & Lounge Resort
Curacao

Kontiki

Kontiki

Kontiki Beach Resort 
Curacao